11-05-14

Zwanen zijn uiterst belangrijk...

Twee Luikse brandweermannen sterven tijdens een reddingsactie van een zwaan. Enkele dagen geleden rukte ook in Brugge de brandweer uit om een zwaan te redden. Toch een fanatieke bezigheid dat "zwanen redden". Twee mensenlevens voor een zwaan. Het moet kunnen ! Op TV worden we ook geteisterd met verhalen over uitstervende dierenrassen. We zien in de Zoo dieren behandeld worden als vip's, terwijl op straat mensen omkomen en verhongeren. Dieren staan bovenaan de ladder tegenwoordig, mensen heel wat lager. In de voorbije miljoenen jaren zijn er ontelbare dierenrassen uitgestorven : de natuurlijke selectie. Wat is het probleem dan eigenlijk ? Als er plots geen mussen meer zijn, of een zwaan minder, wat maakt dat uit ? Groene gedachten... Als de dieren hulpeloos zijn, dan zijn kinderen dat toch ook. Deze laatsten krijgen pijnloze(?) euthanasie als het iet of wat verkeerd loopt, een liberale gedachte...

 

actualiteit, beelden, dood, dorp, filosofie, gedachten, gedichten, geloof, geluk, gesprek, gezegden, god, grappig, herinnering, humor, jeugd, kerk, lente, liefde, mensen, moed, nieuw, nieuws, pijn, poëzie, politiek, relatie, religie, spiritualiteit, spreuken, student, tijd, tragedie, verlangen, verzen, vriendschap, vrolijk, vrouwen

 

Commentaren

Zwanen verdienen het misschien meer dan "sommige" mensen om gered te worden.

Er zijn gewoon teveel mensen dank zij de slogan "ga en vermenigvuldig U", wat onvermijdelijk tot zelfvernietiging en oorlogen leidt als het al niet door natuurrampen wordt opgelost.

Over het laatste zou ik maar zwijgen, want dat is het recht van elke mens ook van een zelfbewust kind waarvoor het lijden ondraaglijk, de toestand uitzichtloos wordt. Zij hebben een hoger bewustzijn en betrokkenheid dan de onzin die jij hier schrijft. Het gaat hier ook niet over een ietsie pietsie zoals U het hier tracht te laten uitschijnen.

Gepost door: Schopenhauer1001 | 11-05-14

Reageren op dit commentaar

Het is mijn mening dat politici alles in het werk dienden te stellen om de voorwaarden te scheppen
waarbij kinderen nog kind mogen zijn.
Kinderen moesten enkel, op een natuurlijke wijze, met de dood geconfronteerd worden door het sterven van bijvoorbeeld iemand van de familie.
Nooit zo ongelukkig zijn dat zij zelfs maar kunnen denken aan een eigen levenseinde.
Nooit moet de omgeving ze ontmoedigen in hun levenswil.
Maatregelen nemen is toegeven dat het fout loopt. Aan de oorzaak moet gewerkt worden.

Gepost door: bea cannoot | 11-05-14

Reageren op dit commentaar

@bea In eerste instantie lijkt me dit de verantwoordelijkheid van elke ouder en niet per definitie bij de politici...
Volgens mijn bescheiden mening is het ook een totaal verkeerd beeld vanuit de verdringingsmechanismen van ouderen om te denken dat hedendaagse kinderen geen kind meer zijn, integendeel. Nog nooit werd er zoveel aandacht aan kinderen geschonken en krijgen ze zoveel mogelijkheden, zowel door twee hardwerkende ouders als door allerhande andere instanties. Kijk naar de realistische waarheid uit de geschiedenis en ondanks het gegeven dat moeders meestal thuis waren, werd er helemaal niet zoveel aandacht aan kinderen besteed, integendeel. Kinderen moesten reeds zeer jong zelf mee werken, scholing kwam er zo goed als niet aan te pas, speelgoed, uitstapjes naar pretparken,voorlezen,cinema, theater, concerten,buitenland, samen wandelen in het park of bos zo goed als onbestaand. Een hedendaagse illusie ...
Ofwel waren de mensen te arm en moesten ze constant werken, ofwel te rijk en gaven de opvoeding uit handen aan gouvernantes en huispersoneel zo ver dus de zogenaamde aandacht en kinderwereld van pakweg 100 jaar geleden. Om over honger, ziekte, sterfte en oorlog nog te zwijgen. Kinderen van 5 of 8 jaar stalen even goed, al was het een snoepje of koekje uit mama's trommel of een appel uit de boomgaard van mijnheer pastoor.

Elke generatie heeft zijn specifieke problematieken op sommige vlakken moeilijker op andere beter.
Hedendaagse kinderen hebben nog nooit zo'n welvaart gekend als ooit eerder in de geschiedenis.

Mensen die het woordje "nooit" gebruiken zouden eens verplicht een kinderziekenhuis dienen te bezoeken en met specialisten en stervende kinderen praten, zich voorstellen dat het hun kind is, waarvoor geen strijd meer mogelijk is enkel het rekken van de lijdensweg. De maatregel gaat hier niet over een "levenswil" dan wel over een menswaardig levenseinde en "doodswil" die onvermijdelijk is. Dit in een streng beschermd kader legaal maken i.p.v. illegaal.


Een democratische overheid kan ook niets doen aan de vrijheid van mensen om ontelbare keren van partner te veranderen, waardoor een zekere stabiliteit voor het opgroeiende kind ontbreekt.
De oorzaken liggen trouwens in het verleden en niet enkel in het heden...

Gepost door: Schopenhauer1001 | 12-05-14

Reageren op dit commentaar

Het bericht ging duidelijk over het feit dat twee mensen gestorven zijn om een zwaan te redden, wat ikzelf onnozel vind. Een mens is meer waard dan een dier. Als je een bericht leest, probeer het dan tenminste het ten gronde te begrijpen zonder daar alle andere bespiegelingen tegenaan te gooien. Met dank...

Gepost door: arnold | 12-05-14

Reageren op dit commentaar

Als U dit onnozel vind, dan hebt U spijtig genoeg een zeer kortzichtig beeld van de werkelijkheid en het leven an sich. Waar staat ergens geschreven dat mensen als levende wezens meer waard zijn dan elk ander leven? Ze zouden op termijn wel eens zeer bedrogen kunnen uitkomen.
Dit is wat de arrogante mens denkt, je Goden, Godsdienst waar je met verschillende postjes op hekelt en terugkomt en waar de frustratie blijkbaar zeer diep zit omdat je het nodig vind er terug een post aan te wijden.

Het feit dat de actie om zwanen draait heeft in de diepere zin van het leven en dit voorval geen enkele betekenis. Wat als het om een dronken waaghals, een drugsverslaafde, zelfmoordpoging, gangster of brave mens had gegaan? Was de dood van deze twee mensen dan betekenisvoller of minder erg voor de nabestaanden? Ga je bij elke mens afzonderlijk uit mijn opsomming een aparte waarde geven een wiskundige waardemeter? Mijn tweede reactie was op de reactie van bea en gedeeltelijk samengenomen ergernissen op eerdere postjes die je geplaatst hebt , totaal op onwaarheden en onkunde gebaseerd zijn. Zoals bijv. "het probleem begon toen de vrouwen gingen werken" en nog zo enkele. Duik eens wat dieper in de geschiedenis, je hoeft niet eens zover te gaan , tenminste als je geen kleppen voor je ogen houdt. Als je niet tegen tegenwind kunt kan je nog altijd je commentaren afsluiten en even blind en dom blijven zoals je wenst.

Gepost door: Schopenhauer1001 | 13-05-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.