02-04-14

Gene poot om op te staan !

Eindelijk is het zover! Het vertrouwen tussen de mensen is zoek. Invaliden zijn bedriegers, werklozen zijn profiteurs, zwartwerk zou moeten bestraft worden, er moet geflitst worden waar de burger het wil, ouderen mogen niet meer geholpen worden, ze kunnen best gemist worden : de mensen bespionneren elkaar en verlinken familie, buren en vrienden aan de fiscus bijvoorbeeld. Aan de andere kant mag je dan geen racist zijn, al wordt je tweemaal per week bestolen door imigranten! Het recht is compleet zoek: denk maar hoe de pesters van MACtac nu de dans zullen ontspringen door verjaring van de zaak, dankzij de manke toestanden bij de blauwe justitie.

Het is nu werkelijk een regelrechte chaos aan ’t worden. Niemand neemt verantwoordelijkheid, behalve als het om zijn eigen hachje gaat. Dertig jaar geleden bezong Laury Anderson (denk ik) onze huidige toestand in het nummertje “O superman”: “eerst was er liefde en toen de liefde verdween was er de gerechtigheid, toen ook die verdween was er alleen nog het recht der sterkste, steunende op geld en macht”. Daar zijn we nu beland. Er is geen recht meer, mensen verlinken elkaar om aan het langste eind te trekken. Proficiat!

liefde,poëzie,gedichten,god,geloof,geluk,religie,nieuws,tragedie,pijn,vriendschap,verlangen,politiek,spreuken,gezegden,relatie,filosofie,spiritualiteit,dagelijks leven,beelden,verzen,gedachten,vrolijk,nieuw,tijd,actualiteit,dood,humor,moed,herinnering,dood,jeugd,lente,grappig,student,vrouwen,dorp,gesprek,mensen

De commentaren zijn gesloten.