22-03-14

'Gentenaar met een migratieachtergrond'

Gent krijgt het na een jaar voor mekaar : het woord ‘allochtoon’ wordt geschrapt en vervangen door 'Gentenaar met een migratieachtergrond'.

Wel, dat is een duidelijke benaming. Die ‘achtergrond’ is interessant, die is bepalend voor het gedrag van mensen. Toeristen aan onze kust bijvoorbeeld, hebben ook een achtergrond, en zijn eigenlijk tijdelijke immigranten. Eigenaardig genoeg betalen ze de dingen die ze willen, gsm’s, tablets, iphones enz... Die hebben een sociale achtergrond waar niemand aanstoot aan neemt. Iedereen heeft een ‘achtergrond’ en het is niet evident om die overal mee te slepen. Ik heb persoonlijk liever dat bepaalde achtergronden niet aan mijn voordeur schudden. Nu ja, België leeft nu eenmaal in de hype van nieuwe namen en we zullen dus moeten wennen aan de naam 'Gentenaar met een migratieachtergrond'. We kunnen er niet meer onderuit !

 

liefde,poëzie,gedichten,god,geloof,geluk,religie,nieuws,tragedie,pijn,vriendschap,verlangen,politiek,spreuken,gezegden,relatie,filosofie,spiritualiteit,dagelijks leven,beelden,verzen,gedachten,vrolijk,nieuw,tijd,actualiteit,dood,humor,moed,herinnering,dood,jeugd,lente,grappig

 

De commentaren zijn gesloten.