18-03-14

loon zonder werken ?

Schoolverlaters stappen meteen naar het OCMW voor een leefloon. Reden : ze moeten een jaar wachten op een sociale uitkering. Dat is hun uitleg. Laten we even de situatie van pakweg vijftig jaar geleden eens bekijken, de tijd waarin werken en studeren nog reële feiten waren : schoolverlaters (14-16-18-25 jaar) gingen meteen werk zoeken vanonder het ouderlijk dak. Ze vonden werk, bleven nog een tijd in het gezin meedraaien, en een deel van hun loon ging naar het gezin, naar vader en moeder. Ze hadden het gezin geld gekost en leverden daarom ook in, wat toch behoorlijk normaal is zeker.

Nu zijn er blijkbaar geen gezinnen meer, geen ouders meer en kindlief wil direct op eigen benen staan op kosten van de maatschappij eenmaal de school te hebben verlaten (of nog eerder). Eerst geld kosten en dan weer geld kosten zonder slag of stoot. Ze zijn goe bezig!

liefde,poëzie,gedichten,god,geloof,geluk,religie,nieuws,tragedie,pijn,vriendschap,verlangen,politiek,spreuken,gezegden,relatie,filosofie,spiritualiteit,dagelijks leven,beelden,verzen,gedachten,vrolijk,nieuw,tijd,actualiteit,dood,humor,moed,herinnering,dood,jeugd,lente,grappig

 

De commentaren zijn gesloten.